Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Nöjesguiden får nya ägare och återuppstår

Publicerad: 9 maj 2016, 13:29
Uppdaterad: 9 maj 2016, 13:59

HKM Media Group går in som huvudägare för Nöjesguiden från och med idag måndag. I samband med detta kommer även det tryckta magasinet tillbaka.

Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


I samband med köpet kommer alltså det tryckta magasinet tillbaka, och första numret av Nöjesguiden 2016 släpps under midsommarveckan. Tidningen kommer sedan från och med augusti att komma ut månadsvis i fyra regioner: Stockholm, Göteborg, Öresundsområdet samt Mellansverige.

– Det här känns jättebra. Vi pausade printen i höstas och tog en funderare på hur vi skulle fortsätta med magasinet, men nu känns det skönt att detta är klart. Vi blir större än någonsin geografiskt och kommer komma ut med elva nummer per år. Det känns roligt med HKM som har en stark framtidstro på det tryckta, säger Pelle Tamleht, tillförordnad chefredaktör för Nöjesguiden till Dagens Media.

Nöjesguiden ägdes senast av en grupp investerare som köpte ut tidningen från Keynote Media Group i en management buy out tillsammans med tidigare vd:n Faje Gani. Nu blir HKM ägare förutom en liten andel som ligger kvar hos personalen.

– Print har alltid varit vårt DNA och jag tror personligen att många vill läsa oss i tryckt form. Redaktionen gjorde en digital transformation för 1,5 år sedan och det känns bra att vi kommer ha båda delarna, med snabba nyhetsbevakningar på webben och djupblodade reportage i tidningen, säger Pelle Tamleht.

HKM Media Group, som startades i Örebro, är ett fristående mediehus med en mängd egna titlar. Bland dessa märks bland annat de är engelskspråkiga livsstilsmagasinen "Totally Stockholm" och "Totally Gothenburg" som månadsvis når cirka 100 000 läsare.

– Med HKM:s styrka i print och med Nöjesguidens position och erfarenheter kommer vi tillsammans ge både våra läsare och partners ytterligare mervärden. Nöjesguiden är en perfect match för oss. Vi är starka framför allt inom print, och med Nöjesguidens kanaloberoende konceptuella skicklighet kommer vi tillsammans att bli en väldigt stark aktör, säger säger Stefan Hallenius, ägare och vd för HKM Media Group i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev