Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Newsweek återkallar 125 000 nummer av ”Madame President”

Publicerad: 10 November 2016, 10:17
Uppdaterad: 10 November 2016, 15:32

Newsweek och partnern Topix Media tvingas till en pinsam återkallelse efter att skickat ut 125 000 nummer av ”Madame President-upplagan” – utformad för att hylla USA:s första kvinnliga president


Ämnen i artikeln:

Hillary ClintonDonald Trump

Få trodde att Donald Trumps presidentkampanj skulle leda hela vägen till vita huset. Men folket och undersökningarna hade fel, liksom den amerikanska tidskriften Newsweek och partnern Topix Media som trycker specialupplagorna.

Trots att Topix Media hade förberett en Donald Trump-version valde företaget att enbart skicka Hillary-upplagan: ”Hillary Clintons historiska resa till det vita huset”. Det skulle bli en dyrköpt läxa. 125 000 exemplar skeppades iväg från tryckeriet.

 

Upplagan kom upp i tidningshyllorna på tisdagen för att sedan – i all hast – dras tillbaka. Newsweek slår ifrån sig kritiken och menar att ansvaret ligger hos Topix Media.

– Precis som alla andra hade vi fel, sade Tony Romando, vd på Topix Media, till The New York Post.

Alla grossister och återförsäljare ombads skicka tillbaka alla nummer av upplagan för att ge rum åt 150 000 nummer av Trump-upplagan.

– Vi förväntar oss att den kommer sälja väldigt bra eftersom att efterfrågan är uppenbart hög, sade Tony Romando.

Senare meddelade han att enbart 17 nummer av Hilton-upplagan såldes.

Hillary Clinton har till och med fångats på bild när hon signerar ett exemplar av Newsweek-editionen med henne på omslaget.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hillary ClintonDonald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.