Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Neos chefredaktör: ”Tungt beslut vi har våndats inför”

Publicerad: 21 September 2015, 06:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Chefredaktören om nedläggningen av Neo.


Det borgerliga samhällsmagasinet Neo lägger ner efter tio år. Paulina Neuding, chefredaktör och ansvarig utgivare, berättar att tidningen en längre tid har haft problem på intäktssidan, samtidigt som kostnaderna har fortsatt att öka.

– Att lägga ner Neo är ett tungt beslut som vi har våndats inför länge. Men vi har under ett längre tag sett att situationen inte är hållbar. Är man en stor redaktion kanske man har möjlighet att vara kreativ och göra en omställning för att hitta sätt att få det att gå runt, till exempel genom att satsa digitalt. Här har det inte funnits tid eller resurser att göra det, vi har varit för små, säger Paulina Neuding till Dagens Media.

Vad tar ni med er från de här åren?

– Neo har haft en unik plats i det svenska mediala landskapet, eftersom vi har varit ett forum för en bred borglighet. Vi har samlats under ett och samma tak och debatterat, vilket vi är stolta över. Det behövs nu mer än någonsin. Det andra där Neo har stuckit ut, är med våra långa intervjuer som ofta har blivit väldigt uppmärksammade.

Vad tidningens anställda har för planer framåt vill Paulina Neuding inte kommentera.

– Idag måste det få handla om Neo och vi måste få chans att avsluta det här projektet.

LÄS ÄVEN:

Neo går i graven

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.