Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

”Motbjudande!”

Publicerad: 22 April 2010, 14:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth vill se över reglerna för presstöd.


Som Dagensmedia.se tidigare berättat har den högerextrema tidningen ”Nationell Idag” tilldelats presstöd på 2,3 skattemiljoner. Nu vill tidningen expandera.

Kulturminister Lena Adelsohn-Liljeroth säger till Ekot att hon beklagar beslutet.

– Jag måste säga att jag i första hand beklagar att den här tidningen fått stöd. Jag är förvisso beredd att försvara yttrandefriheten till vilket pris som helst och även demokratin får tåla odemokratiska åsikter, men jag tycker att det är motbjudande att skattebetalarnas pengar ska gå till en sådan här tidning.

Presstödsnämnden får inte ta ställning till tidningarnas politiska inriktning. Men med anledning av presstödsnämndens beslut så vill nu Lena Adelsohn Liljeroth att reglerna ska diskuteras.

– Man talar om att presstödet ska handla om att stärka demokratiska grundvärderingar. Även om det handlar om yttrandefrihet så är det inte samma sak som att skattebetalarnas pengar ska gå till att stödja den här formen av media, säger hon till Ekot.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.