Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Moderna Tidskrifter byter vd

Publicerad: 16 Augusti 2012, 07:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Moderna Tidskrifters vd Daniel Andersson Alm kliver av posten för att istället jobba med förlagets försäljning. En ny vd har rekryterats från Plaza Publishing.


Ämnen i artikeln:

Daniel Andersson AlmPlaza Publishing GroupModerna Tidskrifter

Ny vd på Moderna Tidskrifter blir Plaza Publishings vice vd Johan Ström. Han tillträder senast 30 september, berättar Daniel Andersson Alm.

– När vi startade för två år sedan hade jag fokus på att sälja och leda förlaget, men på senare tid har allt mer tid gått åt till personalansvaret och att jobba med upplagan. När jag har klivit av annonsbiten har vi märkt att förlaget tappat pengar, säger Daniel Andersson Alm.

Förlagets första bokslut, som sträcker sig från augusti 2010 till och med december 2011, visade på röda siffror. Förlaget omsatte då 9,6 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på 3,5 miljoner kronor.

– Vi har inga investerare bakom oss och det här är en tuff bransch. Men nu kommer mitt fokus ligga på att hitta nya annonslösningar, ta fram nya tidningsidéer och jobba mot mediebyråerna.

– Vi behöver få in mer kompetens om vi ska utveckla oss. Johan har en gedigen erfarenhet och vana att leda personal. Hans fokus kommer att ligga på att sälja fler tidningar och öka prenumerationsstocken.

Plaza Publishing Group har den senaste tiden drabbats av en rad avhopp. Förra veckan meddelade Plaza Magazines chefredaktör Elin af Klintberg att hon lämnar sin tjänst, liksom Tomas Skagerlind, chefredaktör för Plaza Stora Kök & Badguiden och Plaza Stora Husguiden.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.