Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Mittmedias nya krock – lanserade Nöjesguiden i Sundsvall

Publicerad: 21 Mars 2013, 13:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:51

Nöjesguiden har fått en namne – i Sundsvall. Vd Faje Gani är inte road av den oäkta tvillingen på landet.


Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

– Jättekonstigt.

Så beskriver Nöjesguidens vd Faje Gani ögonblicket då en bekant till kollegan och webbchefen Pelle Tamleht hörde av sig för att gratulera till att Nöjesguiden nu etablerat sig i Sundsvall.

– Fan vad kul, tyckte hon.

Själv tyckte Faje Gani att det hela var mycket märkligt. Honom veterligen, och han borde ju veta, har Nöjesguiden nämligen ingen edition i Sundsvall.

Men snart stod det klart att det faktiskt finns en Nöjesguiden i Sundsvall – som dock ges ut av den Mittmedia-ägda gratistidningen Sundsvalls Nyheter.

Faje Gani beslöt sig för att ringa upp Sundsvalls Nyheter vd Urban Åberg, som först inte tyckte att det var något konstigt med namnet – det var ju Nöjesguiden i Sundsvall.

– Då sa jag att han lika gärna kan starta en Aftonbladet i Sundsvall. Det var ett jättekonstigt samtal men det slutade i alla fall med att han mejlade och bad om ursäkt.

Hur reagerade du när du såg tidningen med dina egna ögon?

– Jag försöker vara lugn i sådana situationer, det är ingen idé att bli gravt förbannad. Det har ju hänt oss några gånger tidigare.

Var det ett sammanträffande tror du?

– Alltså, vi har funnits i 31 år och googlar du på Nöjesguiden får du ganska många träffar. Så att det kommer helt från nowhere känns jättekonstigt. Det är någon som inte gjort sin research.

Nöjesguiden i Sundsvall kom ut för drygt en månad sedan – och vd Urban Åberg har redan bekräftat att tidningen kommer få ett nytt namn.

Men på tidningens sajt går det fortfarande att ladda ner en pdf-version av tidningen, vilket gör Faje Gani mäkta irriterad.

– Vi hade ju en dialog och löste det på ett humant och pragmatiskt sätt, men nu när jag såg att den är kvar online blir jag faktiskt på riktigt lite irriterad.

När dagensmedia.se når Urban Åberg blir han förvånad.

– Jag orkar inte förklara hela förväxlingen men vi har varit lite klumpiga och det här var inte meningen. Jag har bett om ursäkt och naturligtvis ska vi ändra namnet. Det var dåligt och det är vårt fel.

Enligt honom var det brister i den interna kommunikationen som ledde till namnkrocken.

– Nöjesguiden var ett arbetsnamn som vi bestämde att tidningen inte kunde heta eftersom att det ju redan finns någon sådan här tidning i Stockholm, säger han och fortsätter:

– Men när vi skulle trycka tidningen fanns de som hade den informationen inte på plats. Det kanske låter lite konstigt att man döper en bilaga fem timmar före tryck men det fanns liksom ingen som tog ansvaret. Det var lite klumpigt.

Det Nöjesguiden är irriterade på är att man fortfarande kan ladda ner tidningen på er sajt.

– Jaha, det hade jag inte ens tänkt på. Då har vi klantat oss igen. Det ska vi ta bort omgående.

Har er tidning fått något nytt namn?

– Den kommer ut i maj nästa gång så den heter ingenting just nu. Jag kommer faktiskt inte ihåg om vi har gett den något namn. Men det blir något snarlikt.

Så sent som i går kunde dagensmedia.se berätta att ytterligare en av Mittmedias gratistidningar – Mitt Dalarna – riskerar att stoppas.

Detta då varumärket Mitt Dalarna redan ägs av Sveagruppens ägarabolag Readers Mind, som bland annat ger ut tidningen Dalabygden.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.