Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Mentor outsourcar till Bangladesh

Publicerad: 19 Oktober 2012, 08:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Mentor Online lägger ut layouten på sina tidningar till Bangladesh.


Mediehuset Mentor Online lägger från och med årsskiftet ut sin prepress-verksamhet på Exakta Media. Detta innebär att layouten för magasinen går till Bangladesh. Layouten av Fri Köpenskap och Dagens Handel, som ges ut av Mentor, ska dock inte flytta till Bangladesh.

– Vi kommer att göra det i stort sett för alla våra tidningar. Vi lägger ut detta på Exakta Media och i sin tur lägger layouten i Bangladesh. Det här är en utveckling som flera andra förlag har gjort före oss och då har man främst vänt sig till Indien och Bangladesh, eftersom de är engelskspråkiga, säger Mikael Heinig, koncernchef på Mentor Online, till dagensmedia.se.

Kvar i Mentor Online ligger både content och sälj och inga tjänster på Mentor Online berörs.

– Det är bara formgivningen och layouten som går till Bangladesh. Vi har 47 journalister och 30 säljare i Sverige. Vi outsourcade prepressen för tre år sedan. Då var det Brun i Helsingborg som hade uppdraget, men i det nya upplägget så fungerar Exakta Media som en spindel i nätet, säger Mikael Heinig.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.