Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Mentor förvärvar två sjukvårdstitlar

Publicerad: 31 augusti 2012, 05:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:13

Mentor Communications förvärvar de två tidskrifterna MedTech och LabTech och startar dessutom ett nytt affärsområde.


Mentor Communications förvärvar tidningarna MedTech och LabTech från förlaget Berglund & Söner från och med 1 september.

De nya förvärven utgör, tillsammans med Kemivärlden Biotech, en bas för Mentor Communications nya affärsområde Hälsa/Sjukvård.

Det nya affärsområdet ska spänna över hela life science-sektorn och täcka områden såsom läkemedel, biotech, labtech och medtech ur ett bredare perspektiv.

Inom det nya affärsområdet kommer Mentor dessutom att etablera nya nischprodukter inom bland annat livsstilsjukdomar, apotek vår och äldrevård.

Chef för Hälsa/Sjukvård blir Ulrika Berglund, grundare av förlaget Berglund & Söner och chefredaktör för MedTech Magazine och LabTech Magazine.

– Jag är glad över att MedTech och LabTech nu är en del av Mentor. Detta ger tidsskrifterna möjligheter att växa sig ännu starkare med hjälp av den kompetens och organisation som Mentor har inom webb, event och mässor, säger Ulrika Berglund i ett pressmeddelande.

Mentor Communications är ett dotterbolag till Mentor Online och omfattar, inklusive MedTech och LabTech, 26 facktidningar.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.