Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Megan Markle låter Greta Thunberg fronta Vouge

Publicerad: 30 juli 2019, 07:10

Septembernumret av brittiska Vouge heter ”Forces of change” och har Megan Markle som gästredaktör.

Foto: Peter Lindbergh

Mär Megan Markle kliver in som gästredaktör för brittiska Vouge, blir Greta Thunberg en kvinnorna på omslaget – som radikalt försöker förändra världen.


Inför septembernumret av brittiska Vouge, har hertiginnan av Sussex, Megan Markle tagit på sig rollen som gästredaktör.

Megan Markle har sedan januari arbetat med Vougeutgåvan tillsammans med redaktören Edward Enninful. Tidskriftens tema är ”Forces for Change”, och handlar om kvinnor som på ett radikalt och positivt vis försöker förändrar världen.

Greta Thunberg, som fotograferades i Stockholm av den tyska fotografen Peter Lindbergh, kommer att pryda omslaget tillsammans med 14 andra inflytelsesrika kvinnor. Bland andra kvinnorättsaktivisten Salma Hayek Pinault, författaren Chimamanda Ngozi Adichie och Jacinda Ardern, som är Nya Zeelands premiärminister.

Sextonåriga Greta Thunberg blir en av de yngsta som någonsin prytt ett Vougeomslag. På samma omslag finnsen av de äldsta:  Amerikanska Jane Fonda som är 81 år gammal, skriver Vouge.

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News