Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

"Medierna har inte rätt att veta allt om mig"

Publicerad: 7 September 2011, 05:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:59

Ola Lindholm fortsätter att tiga om det narkotikabrott han står åtalad för vid Stockholms tingsrätt. I en intervju i SVT-programmet "Hübinette" utvecklar han sina tankar.


Ämnen i artikeln:

KamratpostenOla Lindholm

Igår hölls rättegången mot den narkotikaåtalade Ola Lindholm. Ola Lindholm, som fram tills han greps av polis i april var chefredaktör för Kamratposten och programledare i SVT, har hela tiden valt att tiga, både inför åklagare och inför media.

Igår valde han dock att ställa upp på en intervju i Karin Hübinettes talkshow "Hübinette" för att berätta varför han håller tyst.

– Det är mitt val och min rätt. Expressen, Aftonbladet, DN och medierna i övrigt och du till exempel har inte rätt att få veta allt om mig. Det är mitt val och jag måste få ta det valet, säger Ola Lindholm i programmet.

Karin Hübinette frågar då om det inte hade varit bättre att berätta hur det hela gick till och till och med kanske bli friad. Det håller dock inte Ola Lindholm med om:

– Om man inte som mediakonsument har varit med från början och läst vartenda litet ord så är det klart att jag är skyldig i allmänhetens ögon, det kan inte jag göra någonting åt. Det är så media fungerar. Det enda jag kan göra är att skydda mig själv, mitt namn är redan draget i smutsen. säger han och fortsätter:

– Vi måste komma ihåg att det här är är ett bötesbrott, och jag kommer att få några tusen i böter om jag blir fälld. Mitt namn är redan draget i smutsen. Jag får se det som en kostnad för min tystnad eftersom jag valde att inte svara på frågor från åklagaren.

Han menar också att medierna inte alls har rätt att få reda på allt om honom.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

KamratpostenOla Lindholm

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.