Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Mediapuls i konflikt med tryckeri

Publicerad: 20 mars 2014, 05:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:44

Mediapuls har inte alls betalt alla sina fakturor, kan Dagens Media avslöja.


I måndags berättade Dagens Media om de ekonomiska problemen för Mediapuls, som både producerar egna tidningar och säljer annonser åt andra.

Förutom en skatteskuld på nära 100 000 kronor har Mediapuls enligt uppgift till Dagens Media inte heller kunnat betala alla sina frilansar.

I en intervju sa dock Mediapuls vd Jimmy Hökbåghe att alla skulder var betalade. Men enligt uppgift till Dagens Media stämmer det inte.

Enligt vad Dagens Media erfar har Mediapuls en skuld på drygt 200 000 kronor till ett tryckeri som förra året tryckte två nummer av en av förlagets titlar.

– När vi hade tryckt det andra numret kom vår ekonomiavdelning och berättade att den första fakturan inte var betald. Sedan började han (Jimmy Hökbåghe, reds anm.) med sina jävla svepskäl, säger anställd på tryckeriet till Dagens Media.

Den första fakturan skulle ha betalats i maj förra året medan den andra fakturan skulle betalats en månad senare.

– Han lovade hundra grejer och höll på fram och tillbaka. Antingen hade han betalat eller så skulle han betala. Jag tycker det är förjäkligt. Någon borde berätta för annonsörerna vilka skojare det här är, säger den tryckeri-anställde och fortsätter:

– Vi får tillbaka hälften av pengarna via vårt kreditförsäkringsbolag men jag blir ändå förbannad. Min grundsyn är att man litar på vad folk säger.

Jimmy Hökbåghe själv beskriver det hela som en långvarig tvist med tryckeriets kreditförsäkringsbolag.

– De har fakturerat oss fel och har sedermera vägrat oss att kreditera på rätt bolag, det är upprinnelsen till det hela, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Det har varit en jättelång process som jag inte har varit involverad i. Men det handlar om juridiska saker och har inget med betalningsvillighet att göra.

Du kallas för en "skojare", vad tycker du om det?

– Jag är ingen skojare. Mitt uppdrag är att få Mediapuls på fötter efter ett antal tvivelaktiga ägaraffärer från tidigare ledningar. Det är utifrån de förutsättningarna jag jobbar med mitt uppdrag. Jag är ingen ruffel och bågare.

Mediapuls har nu också lämnat in sitt bokslut för 2013. Rörelseresultatet blev positivt och landade på 80 778 kronor. Men på grund av bland annat räntekostnader gjorde bolaget ändå ett negativt resultat på -135 290 kronor före skatt.

– När vi hade rensat ut allt som var utav gamla ägare och den tidigare ledningen hade vi ett minusresultat på 1,6 miljoner kronor för det första halvåret. Det har vi vänt till ett nästan positivt resultat, även om vi gör en lätt förlust. Det tycker vi är jättebra, säger Jimmy Hökbåghe och fortsätter:

– Våra magasin har en positiv tillväxt och nästa år kommer att se ännu bättre ut.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News