Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Mediaprovider sänker lönerna

Publicerad: 25 juli 2013, 04:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Personal på tidningarna Kamera & Bild och Mobil har fått sina löner sänkta med tio procent.


Ämnen i artikeln:

Mediaprovider

Det skuldtyngda mediebolaget Mediaprovider som bland annat ger ut tidningarna Kamera & Bild och Mobil sänker lönerna för sina anställda, skriver Journalisten.

I januari berättade Dagens Media att företaget ansökt om en rekonstruktion för att sanera de skulder man brottats med under flera år. Sammanlagt gjorde man en förlust om 41 miljoner kronor mellan åren 2008 och 2011.

I februari lät Mediaprovider även sitt danska dotterbolag gå i konkurs för att få bukt med skulderna.

Enligt Journalisten ska åtgärderna ha hjälpt föga. Ett förslag om nyemission om fyra miljoner kronor gavs ut, men då bara 70 procent tecknat sig krävdes andra åtgärder.

Enligt Mediaproviders vd Stefan Mattsson är det felsatsningar som lett till de ekonomiska förlusterna.

– Vi har haft det jättetufft under flera år. Vi hade satsningar som inte föll väl ut, och vi har gjort oss av med de delarna av verksamheten, säger han till Journalisten.

Mediaprovider har därför gått ut med en uppmaning till sina anställda att gå med på en lönesänkning om tio procent. Då bolaget saknar kollektivavtal har lönesänkningarna skett på frivillig basis.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Mediaprovider

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.