Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Mediaprovider-bolag i konkurs

Publicerad: 11 Februari 2013, 13:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:56

De ekonomiska problemen fortsätter att tynga Mediaprovider – som nu låter sitt danska dotterbolag gå i konkurs.


Ämnen i artikeln:

Mediaprovider

Det var i slutet av januari som dagensmedia.se kunde berätta att Mediaprovider, som bland annat producerar tidningarna Mobil och Kamera & Bild, ansöker om företagsrekonstruktion.

Detta för att få bukt med det skuldberg som utgör bolagets ekonomiska trångmål.

– Vi har ett lite för stort skuldberg som härrör från 2009-2011 och som eskalerade fram till och med för ett år sedan. De åtgärder vi gjorde i somras räckte inte riktigt till för att bli av med allt vi tänkt under jul, har vd:n Stefan Mattsson tidigare sagt till dagensmedia.se.

Nu står det klart att Mediaprovider låter sitt danska dotterbolag går i konkurs.

"Moderbolaget Mediaprovider Scandinavia AB är i rekonstruktion sedan 24 januari 2013. I ett led i denna rekonstruktion ser styrelsen ingen möjlighet för det svenska moderbolaget att driva verksamheten i Danmark vidare och har därför beslutat att låta de danska dotterbolagen gå i konkurs", skriver bolaget i en kommuniké.

Beslutet gör att Mediaproviders omsättning minskar med 35 procent, samtidigt som det ska ge moderbolaget ett nedskrivningsbehov av tillgångar om runt 13 miljoner kronor.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Mediaprovider

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.