Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Mediaprovider ansöker om rekonstruktion

Publicerad: 25 januari 2013, 08:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Mellan åren 2008 och 2011 gjorde Mediaprovider en förlust på 41 miljoner kronor. Nu tvingas bolaget ansöka om en företagsrekonstruktion, kan dagensmedia.se berätta.


Ämnen i artikeln:

Mediaprovider

Det har varit tunga år för Mediaprovider, som bland annat producerar tidningarna Mobil och Kamera & Bild. I somras tvingades bolaget göra en nyemission samtidigt som flera verksamheter i Danmark såldes av.

Men åtgärderna räckte inte och nu ansöker bolaget alltså om en företagsrekonstruktion för att sanera skulderna.

– Vi har ett lite för stort skuldberg som härrör från 2009-2011 och som eskalerade fram till och med för ett år sedan. De åtgärder vi gjorde i somras räckte inte riktigt till för att bli av med allt vi tänkt under jul, säger vd:n Stefan Mattsson till dagensmedia.se och fortsätter:

– Detta innebär att vi, så länge vi har den här stora skuldbördan, inte på bästa sätt kan ta tillvara de möjligheter vi har i befintlig verksamhet.

Stefan Mattsson berättar dock att flera investerare, nya som befintliga, kan tänka sig att finansiera bolaget – så länge merparten av pengarna går till framåtriktad verksamhet.

– Vi är pressade men har potentiella investerare. De vill att vi ska städa ut först och det kan man ju ha viss förståelse för.

Sammantaget är en företagsrekonstruktion det bästa alternativet, enligt Stefan Mattsson.

– I dag har vi en verksamhet som är lönsam och det är det positiva. Därför passar en rekonstruktion vår situation.

Har era fordringsägare godkänt företagsrekonstruktionen?

– Vi har precis ansökt om rekonstruktionen men kommer att ta kontakt med alla fordringsägare. När vi har en finansieringslösning klar kommer vi också att gå in i ackordsförhandlingar.

Du låter inte orolig?

– Nej jag är mycket hoppfull med tanke på att vi sitter i en verksamhet som jag tror väldigt mycket på. Vi har alla möjligheter att bli lönsamma under detta och kommande år.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Mediaprovider

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.