Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Mediakonsult i Göteborgs vd: "Jag jobbar inte med ekonomi"

Publicerad: 27 april 2015, 12:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

Mediakonsult i Göteborg har en förlust på drygt en halv miljon och en revisor som inte vill uttala sig i bokslutet. Nu förlorar bolaget sin F-Skatt.


Mediakonsult i Göteborg, som står bakom ett flertal gratismagasin, exempelvis "Hallå Askim" och "Hallå Falkenberg", har under flera år dragits med förluster.

Bokslutet för 2013 visar en förlust på nära en halv miljon kronor. Samma bokslut visar även svidande kritik från revisorn. I revisionsberättelsen skriver revisorn att han avstår från att uttala sig eftersom Mediakonsult i Göteborg inte "i rätt tid och med rätt belopp vare sig redovisat eller betalt avdragen skatt, sociala avgifter samt mervärdesskatt".

Nu kan Dagens Media berätta att bolaget också har förlorat sin F-Skatt på grund av bristande redovisning/betalning.

Mikael Robertsson är vd och säljansvarig på Mediakonsult i Göteborg. När Dagens Media ringer vill han inte svara på om bolaget har blivit av med sin F-Skatt eller inte.

– Jag jobbar inte med ekonomi, säger Mikael Robertsson till Dagens Media.

Ska inte en vd veta om bolaget har F-Skatt eller inte?

– Det finns ett svar på alla frågor. Jag sitter i ett möte och ber dig återkomma lite senare. Det får du respektera. Jag ska ha tittat på det där om du ringer mig senare.

Strax efter att han har lagt på ringer en kvinna upp på uppdrag av Mikael Robertsson. Kvinnan presenterar sig som Katarina, men vill varken uppge sitt efternamn eller sin titel på företaget.

– F-Skatten kommer att vara reglerad i augusti och sedan har vi inga fler kommentarer kring detta. På grund av olika omständigheter har vi haft en svacka och det kommer vara reglerat i augusti. Det är en överrenskommelse med Skatteverket.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.