söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Mats Svegfors till Dagens Samhälle

Publicerad: 2 maj 2016, 12:10

Mats Svegfors föreslås bli ny ordförande i Dagens Samhälles styrelse. Mats Svegfors har lång bakgrund som publicist på bland annat Svenska Dagbladet och Sveriges Radio.

Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Mats Svegfors föreslås som ordförande i Dagens Samhälles styrelse vid stämman senare i vår. Nuvarande ordförande Julia Branting kommer att sitta kvar i styrelsen som ledamot. Styrelsens övriga medlemmar förblir oförändrade: Irene Svenonius, Henrik Frenkel och Håkan Sörman.

Mats Svegfors har bland annat varit chefredaktör på Svenska Dagbladet, vd för Sveriges Radio, landshövding i Västmanland, och han är glad över sitt nya jobb.

– Det känns bra. Jag kan både publicistik och har erfarenhet av den kommunala verksamheten. Pararellt pågår ju rekrytering av ny chefredaktör och det är där fokus kommer ligga just nu. Jag har ägnat merparten av mitt liv åt publicistisk verksamhet och har en lång erfarenhet av branschen där jag kan agera bollplank åt nästa chefredaktör, säger Mats Svegfors till Dagens Media.

SKL Företag har beslutat att ordföranden i Dagens Samhälles styrelse nu ska vara en partipolitiskt obunden person för att markera tidningens oberoende ställning.

– Att Mats Svegfors tackat ja till att bli ordförande i Dagens Samhälle är utmärkt. Hans långa bakgrund som publicist gör honom till rätt person att leda det fortsatta arbetet i tidningens styrelse, säger Lena Micko, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting i ett pressmeddelande.

En viktig uppgift för den nya styrelsen blir att rekrytera ny chefredaktör och vd.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev