Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Mats Drougge: "Inte våra åsikter"

Publicerad: 23 Augusti 2012, 09:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

I en kontroversiell intervju med tidningen Slitz säger Ulf Brunnberg att det omskrivna häktesmordet förra året är feminismens fel. Ett uttalande som orsakat en kritikerstorm – både mot Ulf Brunnberg och mot Slitz. Tidningens chefredaktör Mats Drougge slår dock ifrån sig kritiken.


Ämnen i artikeln:

Slitz

"Vi hoppas att det blir lite kaos i tidningshyllan till helgen". Så uttalade sig chefredaktör Mats Drougge under gårdagen angående det nummer av manstidningen Slitz som kom ut i morse.

Och visst har det blivit rabalder. I omslagsintervjun med Ulf Brunnberg uttalar skådespelaren, som bland annat spelade Vanheden i de klassiska Jönssonligan-filmerna, flera kontroversiella åsikter.

– Det ska vara kvinnliga brandsoldater numera. De orkar ju för fan inte ens dra brandslangen, säger Ulf Brunnberg i intervjun.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och såväl Aftonbladet som Metro har skrivit om intervjun. På Twitter toppar Ulf Brunnberg (och tidigare även Slitz) listan över de mest diskuterade samtalsämnena.

När dagensmedia.se når Mats Drougge är han mycket nöjd. Det var länge sedan ett nummer av Slitz blev så omtalat.

– Vi har arbetat på den här omgörningen sedan i våras och vi har gjort en stor förändring inne i tidningen. Med det här numret tror jag definitivt att vi har nått utanför den målgrupp som tidigare läst Slitz. Vi har breddat tidningen och gjort den lättare att ta till sig. Innehållet är betydligt bredare och vi har flyttat snittåldern 5-10 år uppåt.

Varför valde ni att sätta Ulf Brunnberg på omslaget?

– När vi såg bilderna på Ulf kände vi att det här var ett riktigt bra omslag. Det kändes självklart.

Under dagen har många samtidigt spekulerat över huruvida Ulf Brunnbergs kontroversiella åsikter enbart publicerats för att göra pr kring nya Slitz. Mats Drougge glider något på svaret.

– Medvetet och medvetet. Vi gör vårt jobb och det är att publicera artiklar som väcker intresse och som folk får lust att läsa. Det är samma för alla redaktörer, när man gör ett nytt nummer vill man ha med något som är intressant och som blir en snackis.

En snackis har det otvetydligen blivit. Men Slitz har också fått hård kritik för publiceringen. "Uruselt", "pinsamt" och "usel journalistik" är bara några ord som använts för att beskriva tidningen i de sociala medierna.

De hårda orden viftas bort av Mats Drougge.

– Jag har inte sett någon kritik.

Samtidigt tillägger han att han inte vill förknippas med Ulf Brunnbergs åsikter:

– Vi har publicerat en intervju där Ulf Brunnberg lättar på trycket. Det är en intervju med en person som har åsikter som en del människor bitvis kan tycka är ganska politiskt inkorrekta. Men det är viktigt att förstå att det är hans åsikter, inte våra.

Han tycker inte heller att han som publicist kan ta ansvar för de åsikter som trycks i Slitz.

– Nej, det kan man aldrig göra som tidning. Det är livsfarligt att tänka så som publicist.

Funderade du som ansvarig utgivare något på lämpligheten att trycka hans utspel om den kvinnliga fångvaktare som dog förra året med tanke på kvinnans anhöriga?

– Nej. I sak säger han ju ingenting negativt. Det här är en allvarlig incident och det är klart att sådana här saker diskuteras både på längden och på bredden. Tyvärr är det ofrånkomligt att det river upp sår, även om jag är den första att beklaga när det händer.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Slitz

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.