Mat & Vänners förlag i konkurs

2016-02-18 13:32 Madeleine Nilsson  
Mediavänner ger ut titlar som Mat & Vänner, Baka och Spring. Foto: Mediavänner.

Tidskriftsförlaget Mediavänner, som bland annat ger ut Mat & Vänner och Baka, går i konkurs.

Det är nyhetstjänsten Rapidus som rapporterar om förlagets konkurs.

2014 omsatte bolaget knappt 15 miljoner kronor och redovisade en liten förlust. Förra året blev det dock en försämring och enligt vd BG Nilensjö finns det ingen möjlighet att driva verksamheten vidare:

– Det är generellt väldigt tufft i branschen. Jag har jobbat nästan dygnet runt i två år på att få det här att funka. Framförallt är det annonsmarknaden som vikit, läsarna har varit ganska lojala, säger han till Rapidus.

Mediavänner ger ut titlarna Mat & Vänner, Baka, Spring, Matkärlek och Magasin Skåne. Som mest har förlaget haft åtta anställda, men nu vid konkursen berörs fyra medarbetare.

Målet är nu att sälja titlarna.

– De flesta kommer säljas till andra förlag men det är inte riktigt klart än så jag kan inte säga vilka, säger BG Nilensjö, till Rapidus.

Mediavänner startades 2013 av BG Nilensjö med titlar från Aller Medias nedlagda bolag Mat & Vänner. BG Nilensjö var tidigare vd på just Mat & Vänner.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt