Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Martina Bonnier ska ta Vogue till Sverige

Publicerad: 29 juni 2020, 06:31

Condé Nast-ägda Vogue ger sin in på den skandinaviska marknaden – och förlaget har Martina Bonnier med sig.

Magasinsdrottningen Martina Bonnier startar Vogue Scandinavia som kommer att konkurrera med tidskriftstitlar som ges ut av det egna familjeföretaget.


Ämnen i artikeln:

BonnierDamernas VärldVogueVogue ScandinaviaMartina Bonnier

Det amerikanska förlaget Condé Nast planerar att lansera en skandinavisk upplaga av det klassiska modemagsinet Vouge våren 2021. Och det blir under ledning av Martina Bonnier.

– Som modetjej är det förstås en dröm att jobba med Vogue. Sedan jag var barn har Vogue varit grejen, säger hon till DI Weekend.

Planen är att det ska bli sex printutgåvor under det första året. Men fokus kommer att ligga på digital utgivning, enligt Martina Bonnier.

– Vi kommer att arbeta interaktivt med video, ljud, animering, och shopping riktat mot en ny modepublik som är digital i sitt sätt att konsumera media. Den tryckta tidningen är fristående från detta.

Efter flera sparpaket och omorganisationer valde Martina Bonnier i december 2018 att lämna Damernas värld som hon varit chefredaktör för sedan 2011. Innan hon kom till Damernas Värld arbetare hon bland annat på Göteborgs–Posten, Gotlands Tidningar, Veckorevyn och Månadsjournalen. 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev