Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Martin Kroon: "Utmaning att bygga en helt ny redaktion"

Publicerad: 13 Oktober 2016, 05:30
Uppdaterad: 13 Oktober 2016, 11:34

Året Runt flyttar till Malmö när Aller Media samlar familjetitlarna på samma plats. Merparten av redaktionen – inklusive chefredaktören Eva-Stina Sandstedt – lämnar tidningen.


Ämnen i artikeln:

Aller MediaÅret Runt

Aller Medias familjetitlar har hittills suttit på tre olika orter – Allers i Helsingborg, Allas och Hemmets Veckotidning i Malmö och Året Runt i Stockholm.

I och med en nysatsning för familjetitlarna flyttas alla till samma plats, vilket innebär att Året Runt lämnar huvudstaden för Malmö.

Allers publicistiska direktör Martin Kroon hoppas att flytten ska innebära att man lyckas sätta ett ännu tydligare fokus på titlarna.

– Vi vill skapa ett kreativt centrum för våra familjevarumärken, och ser flytten som en offensiv satsning på det här otroligt viktiga segmentet. Jag tror och hoppas att flytten kommer ge ökade möjligheter till utveckling och gemensamma satsningar för de fyra varumärkena, säger han till Dagens Media.

Flytten innebär dock en utmaning för Året Runt, då chefredaktören Eva-Stina Sandstedt i samband med förändringen valt att avsluta sin tjänst. Alla medarbetare på tidningen erbjöds att följa med till Malmö , men den stora merparten nobbade en flytt.

– Förhandlingarna som följde på beslutet pågår fortfarande. Men jag kan säga att det verkar bli som vi befarade, att vi måste rekrytera en till stora delar helt ny redaktion, fortsätter Martin Kroon.

– Förhandlingarna som följde på beslutet pågår fortfarande. Men jag kan säga att det verkar bli som vi befarade, att vi måste rekrytera en helt ny redaktion, fortsätter Martin Kroon.

Målsättningen är att Malmö-flytten inte ska märkas på Året Runt.

– Det klart att det blir en utmaning att bygga en helt ny redaktion, och det här var inget lätt beslut att ta. Men eftersom att Året Runt går så bra är vår ambition att den ska fortsätta vara tidningen den är idag. Jag känner mig trygg med att vi kommer att hantera flytten bra, tillsammans med befintlig personal och nyrekryteringar.

Arbetet med att rekrytera en ny chefredaktör pågår intensivt, och hur det blir med den övriga personalstyrkan hoppas Martin Kroon ska vara klart inom den närmaste månaden. 

Flytten planeras till januari 2017, då företaget flyttar in i det nya kontoret i Malmö.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Aller MediaÅret Runt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.