Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Martin Ahlquist lämnar Fokus

Publicerad: 4 Maj 2015, 06:32
Uppdaterad: 30 Maj 2016, 12:51

UPPDATERAD. Martin Ahlquist slutar som chefredaktör för tidningen Fokus.


Ämnen i artikeln:

Fokus

Martin Ahlquist är en av tidningens grundare och har varit chefredaktör på Fokus sedan 2009.

– Tidningen har genomgått ett antal förändringar och både större och mindre kriser. När jag har tänkt på vad som är bäst för Fokus har jag kommit till slutsatsen att någon annan måste leda tidningen för att ta nästa steg i utvecklingen, säger Martin Ahlquist till Dagens Media och fortsätter:

– Nu har det gått en timme sedan jag pratade med personalen så det är ganska känslosamt. Mina medarbetare och vänner kommer att påverkas av mitt beslut, så det känns en hel del. Samtidigt är jag övertygad om att det är rätt läge. Det finns många bärande krafter på tidningen och det är rätt tidpunkt för en förändring.

Vad Martin Ahlquist ska göra nu vet han inte.

– I tio års tid har jag tänkt på vad som är bäst för Fokus framtid. Det kommer att ta en stund för mig att ställa om och kunna tänka på vad som är bäst för mig. Det händer otroligt mycket på den svenska mediemarknaden och det är inte alls säkert att det som kommer ut på andra sidan av stålbadet blir sämre rent publicistiskt än innan, säger han och fortsätter:

– På Fokus har jag lärt mig att med väldigt små resurser göra journalistik av hög kvalitet. Fokus har och kommer att göra stort avtryck på mediemarknaden och jag är stolt över att ha fått varit med och leda den processen. Nu har Sverige ett nyhetsmagasin och jag tror att det är bra för journalistiken och det offentliga samtalet.

Nu påbörjar arbetet med att rekrytera en efterträdare till Ahlquist. De som leder det arbetet är styrelseordföranden Henrik Frenkel, Mattias Fyrenius, vd för Nobel Media, och Viveca Ax:son Johnson, ordförande för Nordstjernan.

Redaktionschef Anna Körnung tar över som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare tills en ny chefredaktör är på plats.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fokus

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.