Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Margret Atladottir lämnar Nöjesguiden

Publicerad: 25 April 2013, 12:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:47

Efter fem år säger Margret Atladottir upp sig. I en stor intervju med Dagens Media berättar hon om tiden på Nöjesguiden.


Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Till Nöjesguiden kom Margret Atladottir för fem år sedan. Då som vikarierande redaktionschef.

Bara ett halvår senare tog hon klivet upp som chefredaktör och ersättare för Hannes Dükler. Med sina 23 år fyllda blev hon tidningens yngsta chefredaktör någonsin.

Nu väljer hon alltså att lämna tidningen, kan Dagens Media berätta.

– Jag känner att jag har gjort Nöjesguiden så bra som den kan bli enligt mig. Nu är jag sugen på att göra något annat, säger Margret Atladottir till Dagens Media.

Exakt vad hon ska göra härnäst är inte klart.

– Jag har fått några erbjudanden att ta ställning till men ingenting är bestämt. Jag ska faktiskt börja med att vara ledig. Det är typ första gången på fem år som jag kommer ha en regelrätt semester så det ska jag unna mig.

Kommer du att fortsätta i samma bransch eller har du tröttnat på media?

– Nej verkligen inte, säger hon och skrattar.

– Jag älskar mitt jobb och vår tidning och det har varit så jäkla kul. Jag tror att alla journalister önskar att man får jobba med journalistik i hela sin karriär. Det ämnar i alla fall jag att göra.

Margret Atladottirs sista nummer med Nöjesguiden blir nummer fyra, som kommer ut i morgon.

– Så det är ganska snart.

Har du funderat på det här länge?

– Nej, men redan när jag började kände jag väl någon slags femårsperspektiv. Man behöver några år på sig för att kunna genomföra rejäla och regelrätta förändringar på redaktionen, säger hon och fortsätter:

– Jag har tagit Nöjesguiden till helt nya nivåer och det är jag skitstolt över. Vi har hittat nya läsare och aldrig sålt ut oss så jag kunde inte vara mer nöjd med vad jag har åstadkommit.

Hen-numret blev ju väldigt omskrivet, men vad är du mest stolt över?

– Ja det är ju fortfarande på tapeten och det var kul att vi var så tidiga med att ta ställning. Annars är jag mest stolt över de medarbetare jag tagit in, alla publicistiska beslut jag har fattat och att vi har tagit ett samhällsansvar.

Finns det något du är mindre stolt över?

– Nej faktiskt inte. Eller det är väl så för alla människor att man inte är stolt över exakt allt som man gör, men på det stora hela är jag stolt. Jag har varit en modig publicist och fått jättemycket stöd från kollegor, läsare och annonsörer. Varje beslut har varit mitt och helhjärtat och det har alltid fallit ut bra. Det finns ingenting jag ångrar.

Ersätter Margret Atladottir gör redaktionschefen Amat Levin, som tar över som tillförordnad tills tidningen hittat en permanent lösning.

– Vi har jobbat jättetajt ihop de senaste åren och han är både en fantastisk människa och journalist. Jag har ett enormt förtroende för honom och känner mig trygg i att lämna över till honom.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.