Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Mamas chefredaktör till Kit

Publicerad: 20 april 2015, 11:34
Uppdaterad: 15 augusti 2016, 12:26

Mamas chefredaktör Linda Öhrn Lernström slutar efter mindre än ett år.


Ämnen i artikeln:

BonnierKit

Linda Öhrn Lernström kom till Mama i augusti förra året, efter sju år på Veckorevyn.

Nu lämnar hon tidningen efter mindre än ett år. Hennes nya uppdrag blir som featurechef på nya mediesajten Kit. Det skriver Kits chefredaktör Robert Brännström i sin blogg.

"Vi ser väldigt mycket fram emot att få jobba tillsammans med Linda och skapa Sveriges bästa featureinnehåll på nätet", skriver Robert Brännström.

– Jag tycker att Kit är en superkul och spännande digital satsning, och att Peder Bonnier, Fredrik Strömberg och Robert Brännström är extremt duktiga personer som jag gärna jobbar tillsammans med, säger Linda Öhrn Lernström till Dagens Media.

– Jag har känt att jag vill jobba mer digitalt och när jag fick en konkret förfrågan från Kit lät det för roligt för att inte hoppa på, fortsätter hon.

Linda Öhrn Lernström kom till Mama i augusti förra året.

– Jag lämnar Mama tidigare än jag hade tänkt och det känns urtråkigt, men det här var en för spännande utmaning, säger hon.

Hon börjar på Kit i augusti och stannar på Mama tills dess.

Enligt Linda Öhrn Lernström blir Louise Bratt Tidmarsh, i dag chefredaktör på Vi Föräldrar, ny chefredaktör på Mama.

Kit startades för knappt ett år sedan av Bonnier Tidskrifter-medarbetarna Peder Bonnier, Fredrik Strömberg och Robert Brännström. I ett tidigt skede köptes bolaget av Bonnier Growth Media.

Förra veckan lanserades mediesajten på allvar och Kit har börjat publicera artiklar med syfte att spridas digitalt.

– Vi försöker skapa innehåll som folk vill läsa och som vi ska nå ut med, snarare än att bygga en startsida och bara fylla den med innehåll för de som besöker sajten, sade Peder Bonnier till Dagens Media i samband med lanseringen.

– Jag är helt övertygad om att Kit gör framtidens journalistik och det ska bli väldigt roligt att få vara med och utveckla den, säger Linda Öhrn Lernström.

Andra medarbetare på Kits redaktion är Viola Gad, som tidigare bland annat skrivit för Popsci.com och Time.com, Christian Geijer från Bonnier Tidskrifter och förra SvD-reportern Adam Erlandsson som kommer att bevaka teknik för Kit.

Josefine Lindén, tidigare TV4 och Mobilab, ska bevaka föräldraskap medan Thomas Arnroth, som tidigare bevakat spel för bland annat SVT, blir spelreporter.

Andreas Ivarsson, som i dag driver Allt om Mat-bloggen "In the Kitch" lämnar IDG för att bli Kits matredaktör. Kinga Sandén är frilansredaktör.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierKit

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.