Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Malin Roos lämnar Expressen - går till Femina

Publicerad: 29 oktober 2019, 12:12

Expressens Malin Roos blir reportagechef på Femina.

Feminas digitala satsning fortsätter i och med att Malin Roos blir reportagechef.


Ämnen i artikeln:

FeminaExpressen

Malin Roos ska in sin roll som reportagechef vara med och utveckla berättandet i Femina, med särskilt fokus på svenska kvinnor. 

Malin Roos har arbetat på Expressen som bland annat nyhets- och sportreporter, USA-korrespondent, krönikör och programledare för Politikpodden. 2017 vann hon Wendelapriset för reportageserien ”Asylrapporten”. Hon tillräder sin nya tjänst den 9 december.

– Efter 20 otroliga år med Expressen känns det både spännande och utmanande att vara med och bygga Femina digitalt, och därigenom få fortsätta att göra en relevant och berörande journalistik mot min favoritmålgrupp, säger hon.

I våras flyttade Feminas från Malmö till Stockholm, med ambitionen att göra en digital storsatsning. Sedan flytten har Åsa Liliegren rekryterats som chefredaktör, Jenny Fredriksson som moderedaktör och Magda Omerspahic som digital redaktör

– Bra, berörande journalistik är viktigare än någonsin. Med Malin Roos i vårt team kommer vi att bli ännu starkare. Det är en sann glädje att få in Malin i Feminafamiljen, säger Åsa Liligren.

Under året har Femina och en annan Aller Media-titel, Residence, inlett ett tätare samarbete och Åsa Liligren har gått in som chefredaktör för båda tidningarna. Omorganisationen har gjort att flera medarbetare har lämnat Residence.

Den digitala omställningen har även skapat turbulens på Aller Medias annonsavdelning.  Upp emot 15 av annonsavdelningens medarbetare har valt att lämna bolaget de senaste månaderna. 

LÄS MER: Missnöje och massavhopp hos Aller – säljarrollen skrotas

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

FeminaExpressen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev