Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Magasinet Hunger läggs ned

Publicerad: 3 juni 2016, 12:09
Uppdaterad: 8 juni 2016, 08:12

Juni månads utgåva av Hunger blir den sista. Magasinet läggs nu ned efter tre år.


I ett utskick till sina annonsörer och samarbetspartners berättar nu vd:n och förlagsredaktören för Hunger, Tobias Regnell, att junis utgåva av Hunger blir den sista.

Hunger utkom med sitt första nummer 2013 och det sista numret blir det 51:a i ordningen.

I utskicket står det följande:

"Juni månads utgåva av Hunger blir den sista.

Mycket tråkigt naturligtvis – men vi har gett Hunger en bra chans under nästan 3 år. Alla inblandade har jobbat hårt och bra: vi har levererat löpsedelsuppmärksammad journalistik, genomfört bra annonssamarbeten från start till mål och puttat Matsverige en bra bit i vettigare riktning. Vi fick snabbt 30 000 läsare, bland dem väldigt många kockar, mathantverkare o s v i Matsverige. Tyvärr har vi sedan inte nått ut till alla de nya läsargrupper som vi hade hoppats på. Och eftersom bra journalistik kostar har ekvationen inte gått ihop.

Nu kommer vi istället att återigen öka matmaterialet i Filter – som vi vet har varit väldigt uppskattat. Magasinen från Offside Press har byggt på att vi tänkt nytt, gjort något som inte gjorts förut. Det vore konstigt om allt hade funkat – det hade betytt att vi inte varit tillräckligt modiga. Vi ska fortsätta att våga, fortsätta att ibland söka helt egna vägar."

Mats-Eric Nilsson, chefredaktör för Hunger säger till Dagens Media:

- Det är väldigt trist förstås. Både för Hungers entusiastiska läsare och för matjournalistiken i stort. Vi har ju gjort en annorlunda mattidning som både är kritiskt granskande och inspirerande för hemmakocken. Och den idén tror jag fortfarande stenhårt på. Förhoppningsvis kommer Hunger att kunna återuppstå i någon form. Ekovågen bland konsumenterna är ju just nu hur stark som helst. Fler än någonsin tidigare bryr sig om vad som ligger på tallriken.

Över 6 000 Hungerprenumeranter kommer att få Filter som ersättning.

 

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev