torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

M-magasin får nytt omslag och ökad utgivning

Publicerad: 16 januari 2017, 13:26
Uppdaterad: 16 januari 2017, 13:29

"Vår första modell heter Judith Davies, hon är en väl anlitad amerikansk modell som älskar att vara gråhårig, enligt vår mejlkorrespondens", säger nya chefredaktören Åsa Lundegård (till höger).

Sedan 2006 har Amelia Adamo prytt omslaget till M-magasin. Nu genomförs ett antal förändringar med nya chefredaktören Åsa Lundegård i spetsen.

Ämnen i artikeln:

M-magasinAmelia Adamo

AT


I våras blev det känt att tidningsveteranen Amelia Adamo  lämnade chefsredaktörsposten på M-magasin, som istället togs över av Åsa Lundegård.

Nu genomför M ett antal förändringar, med nytt omslag och ökad utgivning. Framför allt kommer omslaget inte längre prydas av Amelia Adamo – vilket det gjort sedan starten 2006.

– Under hösten har jag och framförallt M:s art director Marianne Brandt funderat, bollat idéer och testat oss fram. Vi har tittat på massor av bilder, av kända och mindre kända. Följande har varit viktigt: Omslagen ska behålla en egen M-stil, trots att Amelia inte längre är modellen. Och de ska förmedla just det som Amelia själv har varit så bra på: Att visa styrka, självständighet och värme. Framförallt ska tidningen prydas av kvinnor som själva är mappies – mogna, attraktiva pionjärer, säger Åsa Lundegård i ett pressmeddelande.

Förutom nytt omslag blir det också förändringar i utgivningstakten.

– Det här året blir vi med en tidning till. Vi går från 16 nummer per år, till att ge ut 17 nummer, och blir därmed en tidning som kommer var tredje vecka. Dessutom ökar vi takten på utgivningen av våra specialtidningar, fortsätter Åsa Lundegård.

När det kommer till innehållet ska man dock inte göra några stora förändringar.

Amelia Adamo har inte heller försvunnit helt från M-magasin, utan fortsätter att skriva krönikan Final i varje nummer av tidningen, hon åker med på utvalda läsarresor, och hon skriver reportage under vinjetten "Amelia möter". Dessutom fortsätter hon som profil i M:s webbshop.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev