Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

LRF:s nya tidning tar ner maten på jorden

Publicerad: 22 Maj 2013, 11:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

LRF Media rider vidare på matvågen och lanserar ännu en tidskrift med titeln Äkta Mat med fokus på ekologiska råvaror och matlagning från grunden.


Ämnen i artikeln:

Egmont TidskrifterOffsideLRF

I slutet av april kunde Dagens Media berätta att LRF registrerat flera nya titlar inom matsegmentet. Så sent som förra veckan lanserades Söta desserter, som är en specialtidning sprungen ur tidningen Hembakat.

Näst på tur står tidningen Äkta Mat som släpps efter sommaren.

– Det är inte ytterligare en recepttidning. Fokus ligger på inspiration, fakta och kunskap om var man hittar säsongens godaste råvaror och hur man lyfter dem till nya smakhöjder. Äkta Mat kommer inte vara så tjusig och tillrättalagd, utan kretsa kring hur kul det är att laga mat från grunden, säger Anna Michelson som blir chefredaktör och ansvarig utgivare.

Till hösten släpper även Offside Press mattidningen Hunger och snart ger sig även Egmont Tidskrifter in i matsegmentet. Att just LRF som ägs av Sveriges Bönder tar upp striden om de matintresserade läsarna är naturligt, säger Anna Michelsson.

Det nya magasinet planeras komma ut med 10 nummer per år och kommer att kompletteras med ett flertal digitala tjänster senare under hösten.

Helen Preutz


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev