Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Tidskrifter

LRF Medias vd dementerar uppgifter om "katastrofresultat"

LRF Media kommer att göra ett riktigt dåligt resultat för 2013, enligt uppgift till Dagens Media. "Det blir ungefär som vi har väntat", säger vd Ruben Jacobsson.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se


Publicerad: 04 Februari 2014, 05:58
Uppdaterad: 06 December 2015, 12:49

Ämnen i artikeln:

LRF Media

I mars förra året avslöjade Dagens Media att LRF Media gjorde en förlust på 79 miljoner kronor under 2012. Därefter har förlaget tvingats skrota och sälja flera titlar samt göra nedskärningar på annonsavdelningen, vilket ledde till att elva anställda fick gå. Under hösten har återigen nedskärningar hotat förlaget.

När nu 2013 summeras uppges LRF Media för tredje året i rad visa ett dåligt resultat. Enligt uppgift till Dagens Media talas det om ett "katastrofresultat". Något som dementeras av vd Ruben Jacobsson.

– Nej. Det är inte ett dugg sämre än vad vi hade väntat oss, så det kan jag dementera, säger han till Dagens Media.

LRF Media ska om två veckor, den 18 februari, ha styrelsemöte och då ska bokslutet vara klart. Innan dess vill Ruben Jacobsson inte säga vad LRF Media har för förväntningar på resultatet:

– Jag vet ungefär vartåt vinden blåser, det blir ungefär som vi har räknat. Mer än så kan jag inte säga, vi har en ekonomiavdelning som just nu sitter och jobbar för fullt med att lägga fram ett förslag till styrelsemötet, så jag kan inte föregå deras arbete.

Ämnen i artikeln:

LRF Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.