Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

LRF Media: "Vi river det gamla och bygger nytt"

Publicerad: 3 december 2014, 12:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:20

Omorganiseringen helt nödvändig, anser LRF Media.


Dagens Media berättade tidigare idag om LRF Medias sparbeting på 30 miljoner kronor, något som innebär att man kapar 90 fasta tjänster.

Enligt förslaget flyttas delar av verksamheten i Malmö till Stockholm och stora delar av annonsförsäljningen läggs ut på externa aktörer. Den digitala produktionen för samtliga titlar organiseras i ett eget bolag.

Samtidigt rivs redaktionsgränserna. Istället kommer man arbeta i arbetsgrupper, där varje grupp ska levererar material till flera olika titlar.

Enligt Ruben Jacobsson, VD på LRF Media, är besparingarna nödvändiga.

– Vi river det gamla och bygger nytt. Ska vi klara av att behålla och stärka en traditionell printaffär och samtidigt få fart på det digitala utvecklingsarbetet krävs ett nytt arbetssätt. Nya förutsättningar kräver nya lösningar, säger Ruben Jacobsson, säger Ruben Jacobsson i ett pressmeddelande.

Omorganiseringen backas också upp av ledningen inom LRF.

Anders Källström, VD i LRF-koncernen och styrelseordförande i LRF Media, menar att det som sker är nödvändigt för att LRF:s mediaföretag i framtiden ska vara lönsamt och generera medlemsnytta.

– LRF Media genomför, efter ett gediget förarbete, en omorganisation som vi ägare står bakom fullt ut. LRF är långsiktiga och ansvarsfulla ägare, säger Anders Källström i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev