tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

LRF Media sparkar 35 anställda

Publicerad: 23 februari 2012, 12:43
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:20

LRF Media gjorde en förlust på 53 miljoner förra året. Nu tvingas koncernen dra ned på personalen – och totalt 35 tjänster ska bort.


MS

Martin Schori


Bakgrunden till neddragningen är framför allt att titlarna inom populärpress går dåligt, skriver LRF Media i ett pressmeddelande.

- Ökad utgivning av nya magasin inom populärpress samtidigt som att den totala försäljningen minskar leder sammantaget till lägre lönsamhet i segmentet, säger LRF Medias nytillträdda vd Ruben Jacobsson i pressmeddelandet.

I LRF Medias resultat på -53,2 miljoner kronor ingår nedskrivningar av aktier och goodwill på 68,3 miljoner kronor. Det operativa resultatet är därmed 15,1 miljoner kronor. Men trots det måste alltså koncernen spara.

Totalt ska kostnaderna minska med 40 miljoner kronor, vilket innebär att runt 35 tjänster ska bort.

- Vi ser inga tydliga trendbrott och mot den bakgrunden genomför vi ett omfattande rationaliserings- och effektiviseringsprogram för att långsiktigt säkerställa lönsamheten och tillväxten, säger Ruben Jacobsson.

Förhandlingar har nu inletts med facket.

LRF Media har växt kraftigt de senaste åren, framför allt tack vare förvärv. Den strategin ska fortsätta, säger Ruben Jacobsson.

- Vi anpassar och vässar vår organisation efter rådande omständigheter. Vi är en offensiv aktör på tidskriftsmarknaden och kommer också att prioritera  satsningar på det digitala medieområdet. Det är min bedömning att vi kommer att fortsätta vår förvärvsstrategi och ha som målsättning att vara Sveriges lönsammaste tidskriftsförlag.

LRF Media ger bland annat ut Residence, Cosmopolitan och "Driva Eget".

Dagensmedia.se har sökt Ruben Jacobsson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev