Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

LRF Media säger upp 30 journalister

Publicerad: 10 April 2015, 13:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:06

Cirka femtio medarbetare på en av LRF:s tidningar sägs upp. Personerna erbjuds frilansarbete – vilket underkänns av facket.


Ämnen i artikeln:

LRF

LRF:s affärstidning ATL säger upp ett femtiotal medarbetare, varav 30 journalister. Det skriver tidningen Medievärlden i dag. Tidningen ägs av LRF Media.

Dagens Media har tidigare skrivit om att LRF i Malmö stängs ner vilket gör att flera av redaktionerna flyttar till Stockholm.

Enligt Medievärlden kommer bara två av medarbetarna på ATL att flytta med till Stockholm.

Till tidningen Journalisten säger Kicki Myrberg, ordförande i journalistklubben på ATL:

– Det här är en total katastrof. Man behandlar personalen mycket illa och det finns ingen affärsmässighet i beslutet. Det värsta är nästan att när de här tidningarna går i putten på grund av detta, vilket de kommer göra, då kommer ledningen luta sig tillbaka och hävda att det berodde på strukturomvandlingen i branschen.

Vidare hävdar Kicki Myrberg att ATL är den enda delen av verksamheten som har gått bra och att ATL har gått med 50 miljoner i vinst per år.

– Det har uppburit deras overheadkostnader för att göra glassiga magasin i Stockholm som går med förlust. När vinsten nu bara är 20 miljoner kronor per år försöker man göra något åt ATL:s kostnader istället för kostnaderna i Stockholm och följden är att man gör av med all den kompetens man har, säger Kicki Myrberg.

LRF Media i sin tur erbjuder de uppsagda journalisterna att arbeta som frilansare för ATL. Ett frilansavtal som enligt Journalisten har fått underkänt av facket.

– Jag kan inte ge mig in i en förhandling med dig här och nu om villkoren i frilansavtalet. Det är en förhandling och en diskussion som man måste ta med var och en av de som vill frilansa, säger Ruben Jacobsson, vd på LRF Media, till Journalisten.

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

LRF

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.