Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

LRF Media går back med 33 miljoner

Publicerad: 6 mars 2015, 09:01
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:10

Efter förra årets turer med omorganisation och uppsägningar visar LRF Media negativt resultat. Förlagets vd tror att även 2015 kommer att bli besvärligt.


I bokslutet för 2014 uppvisar LRF Media ett negativt resultat på 33 miljoner kronor, vilket kan jämföras med en vinst på 14 miljoner kronor 2013.

Omsättningen uppgick, enligt ett pressmeddelande, till 495 miljoner kronor. Det är en minskning med drygt 12 procent jämfört med 2013, då omsättningen landade på 565 miljoner.

– Strukturomvandlingen på tidskriftmarknaden har kraftigt påverkat vår ekonomi. Vi tappar i försäljning på annons- och lösnummerförsäljning, säger Ruben Jacobsson, vd för LRF Media, i ett pressmeddelande.

Enligt Ruben Jacobsson är LRF Media dessutom inne i en fas där de ställer om från ett printtungt förlag till ett digitalt mediehus, vilket är en kostnadskrävande satsning.

– Resultatet är långt ifrån acceptabelt och vi arbetar intensivt med att anpassa kostnaderna efter intäkterna. Enligt den affärsplan som vi arbetar efter kommer även 2015 att bli ett besvärligt år, säger Ruben Jacobsson.

I slutet av förra året fattade LRF Medias styrelse ett beslut om att genomföra ett sparpaket och ett förslag till omorganisation. Då ville ledningen sparka 90 anställda.

– Vi utvecklar det nya och bantar det gamla. Det är inte optimalt men nödvändigt. Vi tar nu stora kostnader för en offensiv digital satsning som kommer att ge positiva resultat, säger Ruben Jacobsson.

LÄS OCKSÅ:

 

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.