Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Louise Johansson ångrar Arlanda Express-bilderna

Publicerad: 8 Juni 2012, 13:44
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:19

Arlanda Express utmanande bilder på kocken Louise Johansson har orsakat en storm i de sociala medierna. För dagensmedia.se berättar hon själv om reportaget som anklagas för sexism.


Ämnen i artikeln:

Arlanda ExpressTravel Media

– Visst är det oerhört tråkigt om vissa av bilderna tolkas ur ett pornografiskt perspektiv, samtidigt ligger det hos betraktaren att tolka det man ser utifrån sina egna preferenser, säger Louise Johansson till dagensmedia.se.

Det var i går som fotografen Tomas Gunnarsson uppmärksammade de utmanande bilderna i kundtidningen Xpress reportage om Louise Johansson.

Bilderna, där Louise Johansson porträtteras i olika utmanande poser, har orsakat en storm i de sociala medierna och tvingade Arlanda Express marknadschef Camilla Laaksonen att pudla.

Louise Johansson själv tycker att det är bra att frågan lyfts.

– Debatten om genus i foto och framställan är intressant och vad gäller jämställdhet så tycker jag det är bra att det förs en dialog. Det är en jätteviktig fråga, säger hon och fortsätter:

– Min bransch är mansominerad och att utmana det på olika sätt är en av mina största drivkrafter. Det finns otroligt många duktiga, kvinnliga kockar i Sverige och vi börjar ta allt mer plats.

Appropå själva bilderna hänvisar hon till fotografen Stefan Jellheden.

– Han var den erfarne och konstnärlige fotograf som Arlanda Xpress hade anlitat för att försöka göra något extravagant i den vanligtvis sterila restaurangköksmiljön. Själv var jag då bilderna togs helt ny i situationen och förlitade mig på fotografens erfarenhet och kunnande.

Samtidigt ångrar hon att hon ställde upp på bilderna.

– Så här ett år senare med det jag lärt mig och med de erfarenheter jag fått, så skulle jag agerat annorlunda.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Arlanda ExpressTravel Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.