Louise Johansson ångrar Arlanda Express-bilderna

2012-06-08 15:44 Dante Thomsen  

Arlanda Express utmanande bilder på kocken Louise Johansson har orsakat en storm i de sociala medierna. För dagensmedia.se berättar hon själv om reportaget som anklagas för sexism.

– Visst är det oerhört tråkigt om vissa av bilderna tolkas ur ett pornografiskt perspektiv, samtidigt ligger det hos betraktaren att tolka det man ser utifrån sina egna preferenser, säger Louise Johansson till dagensmedia.se.

Det var i går som fotografen Tomas Gunnarsson uppmärksammade de utmanande bilderna i kundtidningen Xpress reportage om Louise Johansson.

Bilderna, där Louise Johansson porträtteras i olika utmanande poser, har orsakat en storm i de sociala medierna och tvingade Arlanda Express marknadschef Camilla Laaksonen att pudla.

Louise Johansson själv tycker att det är bra att frågan lyfts.

– Debatten om genus i foto och framställan är intressant och vad gäller jämställdhet så tycker jag det är bra att det förs en dialog. Det är en jätteviktig fråga, säger hon och fortsätter:

– Min bransch är mansominerad och att utmana det på olika sätt är en av mina största drivkrafter. Det finns otroligt många duktiga, kvinnliga kockar i Sverige och vi börjar ta allt mer plats.

Appropå själva bilderna hänvisar hon till fotografen Stefan Jellheden.

– Han var den erfarne och konstnärlige fotograf som Arlanda Xpress hade anlitat för att försöka göra något extravagant i den vanligtvis sterila restaurangköksmiljön. Själv var jag då bilderna togs helt ny i situationen och förlitade mig på fotografens erfarenhet och kunnande.

Samtidigt ångrar hon att hon ställde upp på bilderna.

– Så här ett år senare med det jag lärt mig och med de erfarenheter jag fått, så skulle jag agerat annorlunda.

Läs också: Arlanda Express pudlar efter skandalbilderna

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt