Laila Bagge får rätt mot Hänt i Veckan

2016-03-23 11:17  
Laila Bagge.

PON anser att Hänt i Veckan brutit mot god publicistisk sed.

Pressens Opinionsnämnd klandrar Hänt i Veckan för att ha brutit mot god publicistisk sed. Överträdelsen har skett genom tre olika publiceringar, som samtliga handlar om Laila Bagges privatliv.

Hänt i Veckan har i tre olika artiklar beskrivit dels Laila Bagges bröllop med Niclas Wahlgren och den efterföljande skilsmässan, och dels hennes förhållande med artisten Korosh.

Enligt Laila Bagges anmälan var artiklarna kränkande ”på ett graverade sätt” och hon menar att hennes privatliv saknar allmänintresse eftersom hon inte är en offentlig person av det slag som måste tåla en mer närgången granskning.

Dessutom anser Laila Bagge att innehållet i artiklarna är felaktigt och menar också att en av dem – med rubriken ”Bröllop i Las Vegas” – enbart bygger på spekulationer.

Hänt i Veckans försvarar sig med att Laila Bagge är en av Sveriges mest kända personer och är en av få profiler som lever ”i symbios med medierna”. Dessutom menar tidningen att hon är mycket självutlämnande i sociala medier.

PO, och sedermera PON, anser att samtliga tre artiklar behandlar ämnen som ligger inom ramen för vad som är rimligt med tanke på Laila Bagges kändisskap.

Däremot så innehåller artiklarna inslag som går utöver vad som är pressetiskt acceptabelt, och därför klandras nu alltså Hänt i Veckan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt