torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Kyrkans Tidning sparkar Helle Klein

Publicerad: 28 februari 2012, 09:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:31

Helle Klein, debattör och präst, har fått sparken från Kyrkans Tidning, där hon arbetat som krönikör. Bakom ligger ett infekterat bråk med tidningens chefredaktör.


DT

Dante Thomsen


Kyrkans Tidning och Helle Klein har legat i fejd med varandra sedan ett par veckor tillbaka. Anledningen är att Kyrkans Tidning strök ett par meningar i en av Helle Kleins krönikor som handlade om prästen och debattören Helena Edholms kopplingar till Sverigedemokraterna.

Sedan dess har parterna munhuggits i diverse debattinlägg och nu tvingas Helle Klein alltså bort från Kyrkans Tidning. Det rapporterar bland annat Medievärlden.

Kyrkans Tidnings chefredaktör Anders Ahlberg hävdar dock att Helle Klein inte fått sparken på grund av bråket. Istället menar han att Seglora Smedja – som bland annat grundades av Helle Klein – har utvecklats till en konkurrent.

– Seglora Smedja har börjat att kritiskt granska Kyrkans Tidning, vilket är riktigt och bra. Men då kan man inte begära att en av de ansvariga bakom Seglora ska vara kolumnist hos oss. Vi måste också kunna granska ”Smedjan” som flyttat fram positionerna rejält nu, säger Anders Ahlberg till Medievärlden.

Helle Klein fick veta att hon sparkats via mejl. Hon slår också tillbaka mot påståendet att Seglora Smedja är en konkurrent till Kyrkans Tidning.

– Att Seglora Smedjas nätsajt, som i det närmaste drivs ideellt då vi varken har någon arvoderad redaktion eller resurser att betala fasta krönikörer, nu plötsligt framställs som en väldig konkurrent till Kyrkans Tidning är smickrande men knappast med verkligheten överensstämmande, säger hon till Medievärlden.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev