Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Kristdemokraterna fyller 50 år – gör jubileumsmagasin

Publicerad: 25 mars 2014, 12:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:43

Kristdemokraterna firar 50 år som parti med ett jubileumsmagasin. För detta får läsarna betala 120 kronor.


Tidigare har Kristdemokraterna dokumenterat sin verksamhet i form av bland annat böcker, men nu var partiet sugna på att testa något nytt, uppger Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare för partiet.

– Eftersom vi har 50 årsjubileum så finns det all anledning att göra något extra. Vi har tidigare gjort olika dokumentationer, men nu ville vi hitta ett nytt format. Vi valde att göra ett magasin för att få med både text och bilder, som tillsammans kan förklara vad vi gör och hur vi tänker kring vår verksamhet, säger hon till Dagens Media.

Den 28 mars är det kommundagarna i Göteborg och i anslutning i det så kommer Kristdemokraterna att presentera magasinet.

– Det kommer att ske i samband med jubileumsfesten på fredag. Då presenterar vi det och påbörjar försäljningen, säger Acko Ankarberg Johansson.

Magasinet, som är drygt 160 sidor långt, kommer att kosta 120 kronor. Acko Ankarberg Johansson är hoppfull inför mottagandet.

– Jag hoppas att partimedlemmarna kommer att köpa det, och även andra som är nyfikna på vårt parti. Jag tror att alla kommer vilja bläddra i den och även fastna för läsningen direkt.

Tror du att magasinet kan hjälpa er inför valet, och med era opinionssiffror?

– Inte magasinet i sig, och så är det ju med alla produkter. De är ett del av hela arbetet i valrörelsen. Genom magasinet kan vi både uppmärksamma vårt jubileum, berätta om vår historia och förklara hur vi tänker framåt. Jag är stolt och glad över att vi kunnat göra en dokumentation på det här sättet. Det känns som ett helt rätt format.

KD:s jubileumsmagasin har tagits fram med hjälp av fotografen Rickard L Eriksson och Elin Liljero Eriksson, som bland annat arbetar som redaktör på Pure och Cosmopolitan.

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News