Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

KO granskar kritiserat förlag - igen

Publicerad: 8 september 2010, 06:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:39

Tidningen Kropp & Själ har, återigen, blandat ihop redaktionellt material och annonser, anser Konsumentverket. Nu inleds en granskning.


Ämnen i artikeln:

Konsumentverket

Konsumentverket har reagerat på artiklar och annonser för en ”superfåtölj”, från företaget Datura Trading. Fåtöljen syns både på annonsplats och på redaktionella sidor i ett nummer av Kropp & Själ.  

När Dagensmedia.se når förlaget Villa Aktuellts ansvarige utgivare Poul Heie har han inte sett KO:s yttrande, men han minns artiklarna.

– Vi kontaktade företaget och de rekommenderade att vi skulle prata med en av de som använde den här fåtöljen. Sedan annonserade de i samma nummer och använde då samma person i annonserna. Det är så klart inte bra och jag förstår att KO reagerat, säger han.

Det är – långt ifrån – första gången som förlaget Villa Aktuellt är föremål för Konsumentverkets granskning. Tidigare har tidningen Kropp & Själ kritiserats för att ha gjort smygreklam för hälsoprodukter.

– Men jag har svarat och KO har skrivit av de ärendena, säger Poul Heie.

Varför tror du att ni så pass ofta blir föremål för KO:s granskning?

– Jag är ansvarig utgivare för alla våra tidningar. Jag har jobbat med det här i 25 år. Vi annonsmarkerar alltid. Hälsokostbranschen är ett starkt oligopol med olika kedjor. De har egna tidningar och de ser oss som konkurrenter så det kanske pågår lite tjuv- och rackarspel.

Kropp & Själv distribueras i 282 000 exemplar.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Konsumentverket

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev