Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Klart med chefredaktör på Ny Teknik

Publicerad: 28 Juni 2013, 08:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:41

Det blir redaktionschefen Susanna Baltscheffsky som blir chefredaktör på Ny Teknik.


Ämnen i artikeln:

Ny TeknikTalentum

Det var vid årsskiftet som den dåvarande chefredaktören Mats Engström lämnade Talentumtiteln Ny Teknik. Redan då tog redaktionschefen Susanna Baltscheffsky över som tillförordnad chefredaktör.

Efter en rekryteringsprocess står det nu klart att hon permanentas i rollen som chefredaktör.

– Det känns verkligen jätteroligt. Det är ett kanonjobb och jag har ju redan värmt upp under drygt ett år som redaktionschef där jag fått lära känna redaktionen och fått idéer om hur vi ska jobba vidare, säger Susanna Baltscheffsky.

– Redaktionen är fantastiskt bra så av det skälet känns det också otroligt kul att få fortsätta.

Hur vill du utveckla tidningen?

– Ny Teknik går väldigt bra och vi ökar i Orvesto, så vi har många nöjda läsare. Vi ska inte ändra innehållet, utan fortsätta att vara fördjupande och skriva lättbegripligt om teknik. Men vi behöver renovera tidningens utseende och jobba hårdare med vår digitala produktion och anpassa webben efter läsarnas önskemål.

– Sedan vill vi så klart också att fler ska upptäcka vilken bra och viktig tidning Ny Teknik är. Det är en stor utmaning.

Innan hon kom till Ny Teknik arbetade Susanna Baltscheffsky på Svenska Dagbladet där hon började 1995. Bland annat var hon miljö- och klimatreporter, nyhetschef och Stockholmsredaktör på tidningen.

Men den journalistiska karriären började på 80-talet på just Ny Teknik.

– Jag läste biologi på Stockholms universitet och fick ett stipendium för att praktisera på en nyhetsredaktion och det blev Ny Teknik. Så på sätt och vis är jag tillbaka där allt började – med gudskelov så är mycket förändrat.

Talentum ger även ut titlar som Affärsvärlden, Dagens Media och Lag & Avtal.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ny TeknikTalentum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.