Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Kingduo renoverar stugtidning

Publicerad: 27 september 2012, 04:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Bonniers Allt om Fritidshus har värvat både chefredaktör och redaktionschef från King, och nu sätter de sin egen prägel på tidningen.

Ämnen i artikeln:

KingEgmont TidskrifterBonnier Tidskrifter

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Kings förre seniorredaktör Anders Carlén och redaktionschef Mattias Falk har valt att gå till stugtidningen Allt om Fritidshus.

Anders Carlén tillträdde nyligen som chefredaktör och Mattias Falk som redaktionschef på tidningen.

–  Jag lade märke till att jag sakta blev mer intresserad av krypgrunder och isolering än det jag jobbade med på King. Så då kändes det rätt att byta, säger Anders Carlén till dagensmedia.se.

Duon ska under hösten se över tidningens innehåll och dessutom uppdatera tidningens form.

– Vi ska renodla tidningen och bli ännu tydligare. Vi ska bli som en bra granne som sitter inne på bra hantverkstips, men som också är trevlig, säger Anders Carlén och fortsätter:

– Då faller det sig naturligt att sätta sin egen prägel på formen också. Det är den möjligheten man har som chefredaktör, man får göra nästan vad man vill.

Duon ska även öka antalet återförsäljare och börja arbeta med alternativ marknadsföring, men detta är något som Anders Carlén ännu inte kan tala närmre om.

– Jag kan inte vara superspecifik, men det är ju svårare att göra en tidning i dag än för tio år sedan och då måste vi hitta andra sätt nå ut till de som ska köpa tidningen, säger han.

Målgruppen för tidningen är dock något förändrad och enligt Anders Carlén har det skett ett generationsskifte bland Sveriges fritidshusägare.

– Det kommer en ny generation som kanske väljer att bo kvar i lägenhet, men som har en fritidsstuga. Jag tror också att renoveringsvågen har förts över på fritidshus, säger han.

Allt om Fritidshus ges ut av Bonnier Antik och Livsstil, ett dotterbolag till Bonnier Tidskrifter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev