Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Kent Ekeroth stämmer Dagens Media

Publicerad: 3 mars 2014, 11:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:46

SD-mannen Kent Ekeroth kräver, via sitt ombud Staffan Teste, Dagens Media på 11 200 kronor för bland annat otillåten exemplarframställning.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Turerna kring SD-männen Kent Ekeroths, Erik Almqvists och Christian Westlings skandalkväll på krogen har varit många.

Som Dagens Media berättat i flera artiklar har Kent Ekeroth nu gjort verklighet av att stämma de tidningar som publicerat hans bilder från järnrörsskandalen.

Tidigare har Kent Ekeroth stämt Göteborgs-Posten och nu stämmer han också Dagens Media för otillåten exemplarframställning samt kränkning av ideell rätt i strid mot upphovsrättslagen.

Kent Ekeroth är också mycket upprörd över att han först inte fick en fotobyline i anslutning till bilden som Dagens Media publicerat. Hans byline lades dock till vid ett senare tillfälle.

" Att Dagens Media väljer att strunta i namnangivelse när de ändå vet vem som är upphovsmannen bakom materialet är oerhört kränkande för upphovsmannen", skriver Staffan Teste och Kent Ekeroth i sin stämningsansökan.

Totalt kräver Kent Ekeroth, via sitt ombud Staffan Teste, Dagens Media på 11 200 kronor.

– Vi får sätta oss ner och titta på det här, och se hur vi ska gå vidare. Men min grundinställning är att det stora nyhetsvärdet, där flera riksdagspolitiker betedde sig på ett otäckt sätt, motiverar en publicering av bilden. Dessutom är Kent Ekeroths krav på ersättning orimligt högt, vilket bidrar till att det är svårt att ta kravet på allvar, säger Fredrik Svedjetun, chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens Media.

LÄS OCKSÅ:

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News