Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Kändiskampanjen misslyckades - nu tvingas JC stänga butiker

Publicerad: 31 juli 2013, 06:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Vårens stora reklamoffensiv nådde inte hela vägen. Nu stänger JC femton butiker och varslar ett hundratal anställda.


Ämnen i artikeln:

JC

I maj berättade Dagens Media att klädkedjan JC skulle omstruktureras till följd av olönsamhet. I samma veva tvingades vd:n Marthyn Inghamn gå efter att han misslyckats med att nå break-even under sina tre år på posten. I stället tog tidigare supply-chain-managern Peter Bondelid över som tillförordnad vd.

Nu gör ägaren RNB allvar av planerna. Femton butiker stängs i bland annat Stockholm, Göteborg och Visby. Nedläggningarna kommer att spara pengar i form av dyra hyreskontrakt. Samtidigt kommer omkring hundra anställda att varslas om uppsägning, skriver Dagens Nyheter.

Även i Finland går JC dåligt och kommer att stänga sju butiker. Enligt tidningen pågår spekulationer om att RNB planerar att sälja JC.

Beskedet om stängningen av butikerna kan ses som ett misslyckande för den stora kampanj som rullades ut i våras. I "Jeans for all-kampanjen", som gjordes i samarbete med Frankenstein Studio syntes en rad kända ansikten däribland artisten Amanda Fondell, tatueraren Danne Eriksson och musikern Julia Frej.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

JC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.