Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Journalisten gör tidning för frilansar

Publicerad: 27 april 2015, 07:09
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:03

Tidningen Journalisten startar en ny tidning som riktar sig till frilansar. Där ska de lära sig allt från entreprenörskap till ekonomi.


Ämnen i artikeln:

Journalisten

Den nystartade tidningen Frilansen kommer till en början att gå som en bilaga i Journalisten och Fotografisk Tidskrift. Helena Giertta, chefredaktör och ansvarig utgivare för Journalisten, kommer att bli det även i den nya tidningen.

– Vi befinner oss i en medieverklighet där fler journalister väljer frilansbanan direkt. De behöver få veta vad som gäller och vad som behövs för att bli en framgångsrik företagare. Det handlar inte bara om att vara en duktig journalist utan också om entreprenörskap, ekonomi och sälj, säger Helena Giertta till Dagens Media.

Tidningens första nummer kommer nästa vecka och innehåller bland annat en intervju med Leif "Honken" Holmqvist där han berättar om sitt frilansarbete.

– Vi har styrt om lite av resurserna på Journalisten så att det ska finnas tid även för den nya tidningen. Min förhoppning är att få till ekonomin så att vi kan ta in fler frilansar, säger Helena Giertta.

Är det här något ni har sett ett behov av?

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte hur mycket som lärs ut på journalistutbildningarna, men det man får höra är att det inte pratas så mycket om entreprenörskap och företagande. Det är möjligt att frilansar måste hitta den kunskapen någon annanstans. Det finns ett stort behov av att lära sig mer.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Journalisten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.