Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Jon Åsberg om att Anton Säll lämnar Fokus: ”Det är slagsmål om talangerna”

Publicerad: 21 februari 2022, 13:17

Fokus chefredaktör Jon Åsberg kommenterar Anton Sälls sorti.

Foto: Tor Johnsson

Anton Säll lämnar veckomagasinet Fokus för Altinget. ”Jag hade gärna sett att han varit kvar men det är som det är”, säger chefredaktören Jon Åsberg.


Ämnen i artikeln:

Fokus

Dagens Opinion rapporterade i fredags att veckomagasinet Fokus tappar två medarbetare, nämligen reportern Anton Säll och Mats Holm, innehållsansvarig redaktör. Men när Dagens Media på måndagen får tag i Fokus chefredaktör Jon Åsberg både bekräftar och dementerar han uppgifterna.

– Det stämmer att Anton Säll ska lämna för att bli debattredaktör på Altinget, men Mats Holm är kvar. Jag blev själv förvånad när jag fick höra detta eftersom Mats Holm inte har sagt upp sig, så jag ringde honom för att kontrollera uppgiften – men den stämmer alltså inte.

Så det är inget otalt här eller någon reporterflykt på gång?

– Nej, inte alls. Anton har fått ett attraktivt erbjudande. Det är jättetrist för oss eftersom han är så duktig. Jag hade gärna sett att han varit kvar, men det är som det är – det är slagsmål om talangerna.

Anton Säll har en bakgrund från Dagens Nyheter, KIT och Metro. I januari 2020 kom han till Fokus. Sedan omorganisationen på veckomagasinet, som genfördes sommaren 2021, har Anton Säll varit webbreporter.

– Anton är kvar ett par månader, så vi har lite tid på oss, men sedan är planen att han ska ersättas.

Hur är läget hos er annars?

– Det rullar på enligt plan, tycker jag. Vi landade ungefär där vi trodde för 2021. Resultatet är inte fastställt än, men vi ligger där vi ska och alla siffror pekar på att det går i rätt riktning när det kommer till prenumerationsförsäljning och digitalisering.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fokus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev