Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Tidskrifter

Johan Såthe tar över rodret för Besöksliv

Johan Såthe blir ny chefredaktör för Besöksliv - branschorganisationen Visitas magasin.


Publicerad 2013-02-22 07:42
Uppdaterad 2015-12-06 13:55

Ämnen i artikeln:

OTW

Dela artikeln:

Johan Såthe kommer närmast från ett uppdrag som redaktör på Computer Swedens helgmagasin CS Life.

I samband med en omgörning av tidningen flyttade helgbilagan in i tidningen, vilket gav Johan Såthe tillfälle att söka sig nya utmaningar inom ett område som intresserar honom, berättar han.

– Det ska bli jätteroligt att få jobba med besöksliv. Krog- och restaurangbranschen har ju de senaste åren uppgraderats till populärkultur så det blir spännande, säger Johan Såthe till dagensmedia.se.

Johan Såthe har en bakgrund bland annat från Expressen, Svenska Dagbladet, Resumé och tidningen Chef. Han har även varit redaktör för Stopover, Apollos inflightmagasin som vann Svenska Designpriset 2008, och har de senaste åren varit medie- politik- och porträttskribent för Veckans Affärer. Han har även skrivit för Restaurangvärlden.

Besöksliv ges idag ut av Restauratörens Förlags AB, men från den 1 april tas utgivningen över av OTW. I samband med detta ändras också utgivningstakten från veckotidning till månadsmagasin.

– Just nu har vi 38 utgåvor om året, nu går vi ned till 11 när Besöksliv görs om till magasin. Jag tror att restaurang- och besöksnäringens ämnen passar perfekt för den nya formen. Det kommer att innebära att vi ska jobba mer med webben, medan tidningen kommer att innehålla mer reportage och feature. Vi jobbar just nu med hur form och innehåll ska se ut, säger Johan Såthe.

Helen Preutz

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.