Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Johan Persson och Martin Schibbye kan vinna Augustpriset

Publicerad: 21 Oktober 2013, 10:42
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:30

Journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye har nominerats till Augustpriset för sin bok 438 dagar.


I sin bok "438 dagar: Vår berättelse om storpolitik, vänskap och tiden som diktaturens fångar" skriver journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye om sin tid i det etiopiska Kalityfängelset.

Nu har boken, som ges ut av Offside Press AB, nominerats till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

" Som en mix mellan Gökboet och Black Hawk Down. Filmiskt och hudnära beskriver Martin Schibbye och Johan Persson vardagen i det karga Kalityfängelset som de förs till efter att ha tagits till fånga under en reportageresa i Etiopien. Med skärpa, känsla och dynamisk dramaturgi delar de med sig i en blivande reportageklassiker som ger perspektiv på frihet och rätten att skriva och säga vad man vill. Tystnaden har fått ett slut", lyder nomineringen.

Även TV4-journalisten Lena Sundström har nominerats i samma kategori för sin bok "Spår", som handlar om utlämningen av två egyptier till CIA.

I samma kategori har också journalisten Dan Josefsson nominerats för sin bok "Mannen som slutade ljuga", som handlar om Thomas Quick-affären.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.