tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Jens Stenberg lämnar Aller Media

Publicerad: 17 februari 2023, 15:25

Jens Stenberg har en mångårig bakgrund från Aller Media, men nu lämnar han tidskriftskoncernen.

Foto: Aller Media

Nästa vecka blir Jens Stenbergs sista på tidskriftkoncernen: ”För första gången på många år såg jag inte min nästa roll inom Aller Media.”.

Ämnen i artikeln:

Aller MediaNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den mångårige Aller Media-medarbetaren Jens Stenberg lämnar tidskriftskoncernen. Det meddelar han själv i ett internt mejl, i dag fredag, samt bekräftar för Dagens Media i ett mejl på eftermiddagen.

– Det stämmer att jag har valt att sluta. Vi informerade mitt nuvarande team, Strategy & M&A, imorse och under dagen har jag berättat för stora delar av övriga verksamheten att jag snart ska gå vidare. Jag har pågående projekt att avsluta och överlämna, men nästa vecka blir min sista på kontoret. 

Mellan 2018 och fram till oktober 2022 har han haft rollen som redaktionell utvecklingschef på Aller Media. Sedan oktober förra året har han i stället haft rollen som business developer, strategy & M&A. Tidigare har han även varit chefredaktör för tidningen Café under drygt 15 års tid. 

– Jag har haft förmånen att få jobba med väldigt många olika saker under min tid på Aller Media. Från mitt långvariga uppdrag som chefredaktör på Café och cafe.se via centrala transformationsroller som digital innehållschef och redaktionell utvecklingschef till min senaste sejour som affärsutvecklare med fokus på strategi och förvärv. Plus en rad intressanta ledningsgrupps-, styrgrupps- och styrelseuppdrag. Men för första gången på många år såg jag inte min nästa roll inom Aller Media.

Vad Jens Stenberg ska göra härnäst är oklart.

– Aller Media har varit en helt fantastisk arbetsplats för mig, med oräkneliga kära kolleger. Idag har jag överösts av kärlek från så många av dem, så jag är ganska omtumlad just nu och självklart är känslorna flera: uppskattning, stolthet, glädje och även viss sentimentalitet. Men framför allt känner jag tacksamhet för otroliga år och en pirrig nyfikenhet på vad nästa steg utanför Aller ska bli.

Har du klart med nytt uppdrag? 

– Jag får be att återkomma om nästa steg längre fram – jag har fokuserat fullt ut på nuet och mitt pågående uppdrag inom Aller Media.

Jens Stenberg sitter också som ledamot i Sveriges Tidskrifters styrelse, där han representerar Aller Media. Det kommer han att fortsätta göra fram till årsstämman i vår.

– Men jag har förstås meddelat även styrelsen i dag att jag kommer att sluta på Aller Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev