Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Jenny Nordlander: ”Man ser för lite könshår”

Publicerad: 22 januari 2016, 07:15
Uppdaterad: 22 januari 2016, 07:19

Hallå där Jenny Nordlander, chefredaktör för Nöjesguiden, vars gravida mage – och könshår – syns på Adam Tenstas nya singel ”Svart bäbis”.


Hon tog över Nöjesguiden – och satte Adam Tensta på omslaget till temanumret ”Hatet”, hennes första nummer som chefredaktör. Kort därefter blev Jenny Nordlander och Adam Tensta ett par, som nu väntar barn och syns i Youtubeserien ”Gravid vecka för vecka”.

I helgen släppte den populära artisten låten ”Svart bäbis” – med ett budskap direkt riktat till parets ofödda barn. På omslaget syns Jenny Nordlanders nakna gravida mage, en del av hennes bröst och lite av hennes könshår.

– Jag är stolt över min mage och tycker att den är fin. Jag älskar låten och vill stödja den. Adam tog bilden hemma med en Iphone och jag var noga med att den inte skulle vara retuscherad utan naturlig. Till exempel ser man könshår, jag tycker ofta att man ser för lite könshår, och jag bidrar gärna med lite naturlighet, säger Jenny Nordlander.

Vad tänker du när du hör texten?

– Man kan kanske förstå hur det är att vara marginaliserad och utsatt för förtryck, men som vit kan man aldrig helt förstå hur det är att vara svart i Sverige. Adam själv önskar att han hade haft en sådan låt när han växte upp, och som mamma till en bebis som ska födas känns det tryggt att Adam har tänkt på detta så mycket. Det finns ingen som kan vara bättre på att förbereda någon på att växa upp som svart i Sverige.

Adam har via United Screens Liberosponsrade format ”Gravid vecka för vecka” en videoblogg där du deltar – ser du några etiska problem med att som chefredaktör vara med på det?

– Jag ser det inte som min grej, utan det är Adams grej. Jag har inte skrivit på något, har ingen kontakt med några sponsorer och det är Adam som står för innehållet. Jag är med ibland, eftersom jag bär barnet, men det kommer bli mer och mer uppenbart att det är Adams grej.

– Jag tycker det finns ett väldigt stort värde i att det är partnern som pratar om graviditeten. Det är viktigt för att få igenom ett tänk att det inte bara är kvinnan som bär barnet som är involverad i graviditeten och barnen eftersom det återspeglas i samhället sen, vem som tar ut föräldrapenning och hur man tar hand om barnen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev