Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Jenny Nordlander lämnar Nöjesguiden

Publicerad: 12 Mars 2018, 12:02
Uppdaterad: 13 Mars 2018, 07:57

Jenny Nordlander har varit chefredaktör för Nöjesguiden sedan 2015.

UPPDATERAD. Nöjesguidens chefredaktör Jenny Nordlander lämnar sin roll. Det skriver Resumé.


Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Jenny Nordlander har varit chefredaktör för Nöjesguiden sedan augusti 2015. Nu skriver Resumé att hon har valt att säga upp sig från jobbet, efter ett samtal med vd:n för ägarbolaget HKM Media Group Stefan Hallenius i förra veckan.

– Senast förra veckan frågade jag om han inte tyckte det vore bra att ta in en kvinna i styrelsen, som består av bara män. "Vi går på kompetens inte på kön", svarade han. Det går ju inte ihop med vad jag står för, säger hon till tidningen.

Vad hon ska göra härnäst är ännu inte klart.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Tanken är att vara kvar i mediebranschen, men jag känner att jag vill hålla dörrarna öppna.

I augusti i år ska Jenny Nordlander ge ut en bok om kvinnor i mediebranschen, som både ska vara en historieskildring över då de första kvinnorna fick jobb inom branschen fram tills idag, samt en sammanställning av intervjuer med kvinnor som idag jobbar i den svenska mediesektorn.

Enligt Stefan Hallenius är dock samtalet med Jenny Nordlander tagit ur sin kontext. Till DN säger han att hon sade upp sig redan den 19 februari.

– Vi pratade om styrelsesammansättningen. Hon frågade mig varför vi inte hade några kvinnor, och jag berättade att det blivit så eftersom vi velat ta till vara på den kompetens som funnits, men att vi också funderar på utöka styrelsen till fem personer. Självklart ser vi gärna att kvinnor tar platser i styrelsen, men vi går i första hand efter kompetens, säger Stefan Hallenius till DN.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nöjesguiden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.