Jenny Holmqvist blir digital redaktionschef på Aller media

Jenny Holmqvist.

Aller media värvar Jenny Holmqvist från Expressen.

Hösten 2015 bildade Aller media sin första helt digitala redaktion, med fokus på varumärken som Elle, Café, Måbra och Femina.

I vintras sjösattes en digital redaktion även i Malmö för att stärka Aller medias familjevarumärkens digitala journalistik.

Nu fortsätter man att satsa digitalt med den senaste rekryteringen Jenny Holmqvist, som blir ny redaktionschef på Aller medias digitala redaktion i Stockholm.

Jenny Holmqvist kommer närmast från jobbet som webbredaktör för Expressens sajt Allt om Resor. Inom Expressen har hon tidigare haft en rad olika roller under tolv års tid – bland annat som nöjeschef för Expressen.se och som redaktör och programledare på Expressen TV. Hon har också deltagit i ett större utvecklingsarbete av Expressens magasinssajter.

– Vi är jätteglada att Jenny börjat hos oss med ansvar för våra viktiga onlinereportrar och det innehåll de skapar. Vi har växt väldigt snabbt sedan vi startade – totalt är vi nu över 30 redaktörer och journalister som jobbar online first inom Aller media i Stockholm och Malmö. Det ställer nya krav på struktur och ett ännu snabbare och mer synkroniserat "news room"-samarbete mellan Stockholm, Malmö och våra många varumärken. Med sin gedigna bakgrund inom nöjes-, nyhets- och featurejournalistik är Jenny helt rätt person för det uppdraget, säger Jens Stenberg, digital innehållschef på Aller media, i ett pressmeddelande.

Jenny Holmqvist:

– Det ska bli spännande att få vara en aktiv del av Aller medias digitala framtid. Jag ser fram emot att tillsammans fortsätta skapa innehåll i framkant och utveckla några av Sveriges starkaste och roligaste livsstilssajter.

Amanda Törner

Reporter

Publicerad 2017-04-20 07.59Uppdaterad 2017-04-20 08.01

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: