Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

"Jag vet ingenting om utgivaren"

Publicerad: 14 December 2010, 12:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Avdokaten och kristdemokraten Peter Althin berättar varför han skriver för tidningen "Skurk", vars utgivare dömts till fem års fängelse för annonsbedrägerier.


Ämnen i artikeln:

Skurk

– Jag har skrivit en krönika. Dels känner jag Dick Sundevall och dels känner jag att det är lämpligt med en tidskrift som går lite djupare och ger en bättre bild av det som i media brukar beskrivas som rättssamhället, säger Peter Althin till dagensmedia.se.

Skurks chefredaktör Raja Arlevin är dömd, mot sitt nekande, till fem års fängelse för Sveriges genom tiderna största annonsbluff. Enligt domen lurade han kommuner, föreningar och företag att betala för värdelösa annonser för 100 miljoner kronor.

– Jag känner inte till den personen. Jag känner Dick Sundevall och jag tror på den här idén, säger Peter Althin.

Och nu när du vet om personens bakgrund?

– Ingenting förändras för att du nämner det som du gör. Det finns ett behov av den här tidningen.

Det första numret av Skurk utkommer den 16 december. Utgivningstakten är åtta nummer per år och upplagan blir 20 000 exemplar. I redaktionen ingår, förutom Dick Sundevall, även Liam Norberg.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Skurk

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.